Brede schoenen voor heren

Er is niks mis mee om als man een ware schoenverslaving te hebben, maar het kan lastiger zijn als je brede voeten of een hoge wreef hebt. De meeste schoenmerken hebben geen rekening ermee gehouden om schoenen te ontwerpen met breedtemaat H of breder. Als je als man extra brede voeten hebt, kan het frustrerend zijn om steeds op te smalle schoenen te stuiten. Gelukkig zijn er een aantal schoenmerken die brede herenschoenen aanbieden die geschikt zijn voor meerdere soorten breedtematen. In dit artikel geven we je tips hoe jij de beste herenschoenen voor brede voeten kan vinden en welke schoenmerken absoluut niet mogen ontbreken in jouw schoencollectie.

Herenschoenen voor brede voeten

De juiste breedtemaat

Om de juiste brede herenschoenen te vinden, is het goed om te weten wat jouw breedtemaat is. Dit is de maat die aangeeft hoe breed of wijd jouw voet is. Je hebt meestal breedtemaat H als je brede voeten hebt en breedtemaat J of K als je extra brede voeten hebt. Je kan op de volgende manier jouw breedtemaat berekenen:

  1. Zet je voeten naast elkaar.
  2. Meet eerst de bal van jouw voet op en tel hier 1 cm bij op
  3. Schrijf de uitkomst op een papiertje en kijk in onderstaande tabel welke breedtemaat je hebt.
  4. Nu je je breedtemaat weet, kun je hierop filteren bij webshops of naar een schoenwinkel gaan en jouw breedtemaat doorgeven.

Zodra je deze breedtemaat weet, is het makkelijker om te filteren op de webshops welke schoenen geschikt zijn voor jouw brede voeten. Je kan ook naar schoenwinkels gaan die bepaalde schoenmerken met een brede leest verkopen. Als je jouw breedtemaat doorgeeft aan de verkoper of verkoopster, kunnen zij op basis van die maat de juiste schoenen vinden. Verderop in dit artikel geven we je tips welke leuke schoenmerken het bezoeken waard zijn.

Tips voor hoge wreef

Als je een hoge wreef hebt, is het ook lastiger om de juiste herenschoenen te vinden. Bij een hoge wreef ligt de middenvoet namelijk wat langer en wijzen de tenen naar boven. Je zou deze positie kunnen omschrijven als een klauwvorm. Als je een hoge wreef hebt, is het dus verstandig om schoenen te vinden die meer ruimte boven hebben. Jouw tenen hebben deze ruimte namelijk nodig om niet bekneld te raken. Hogere herenschoenen, bijvoorbeeld boots, zijn zeer geschikt bij een hogere wreef.

Soorten schoenen voor brede voeten

Er zijn steeds meer grote schoenmerken die herenschoenen hebben ontworpen voor brede voeten en zelfs voor extra brede voeten. Er zijn ook steeds meer soorten brede herenschoenen op de markt. Je kan bijvoorbeeld voor casual herensneakers kiezen, die er niet alleen stoer uitzien maar ook nog eens comfortabel lopen. Je kan echter ook jouw nette outfit afmaken met nette schoenen. Je hebt mooie schoenen met een brede leest van soepel leer met een puntige neus, die erg goed staan onder een pak. Er zijn merken die schoenen voor brede voeten hebben ontworpen die ook nog eens een leuk printje hebben. Floris van Bommel is een merk dat zeker aan te raden is als je een leuk printje wil. Daarnaast kun je ook met brede voeten leuke instappers kopen voor de zomer. Met andere woorden: je kan als man alle kanten op met herenschoenen voor brede voeten. Je ziet namelijk niet aan de herenschoenen dat ze specifiek zijn ontworpen voor brede voeten. Sommige herenschoenen laten jouw voeten zelfs smaller lijken dan ze zijn. We durven het met zekerheid te zeggen dat onderstaande herenschoenen de investering waard zijn.

We willen je hieronder met onze top 5 laten zien dat je niks mis hoeft te lopen aan leuke herenschoenen als je brede voeten hebt.

Top 5 herenschoenen voor brede voeten

Ben je er klaar voor om geïnspireerd te worden met leuke brede herenschoenen? Een verschil met de doorsnee schoenen is helaas soms wel te zien in de prijs van de schoenen voor brede voeten. Dit heeft ermee te maken dat de schoenen speciaal zijn ontworpen met een brede leest. Dit is vorm van een voet, gemaakt van metaal of hout, die de schoenmaker heeft gebruikt om de schoenen om de voetvorm heen te maken. Daarnaast zijn de schoenen voor brede voeten gemaakt van duurzaam materiaal. Je kan dus zeker weten dat je met deze investering schoenen koopt voor brede voeten die jarenlang meegaan. We laten je graag de volgende herenschoenen voor brede voeten zien die zeker de moeite waard zijn.

  1. Waldlaufer (https://www.assem.nl/schoenen/herenschoenen/sneakers/waldlaufer/bruin/654001/3215.30.130857/)
  2. Van Bommel (https://www.assem.nl/schoenen/herenschoenen/instapschoenen/van-bommel/blauw/11205/3510.20.134129/)
  3. Xsensible Stretchwalker (https://www.assem.nl/schoenen/herenschoenen/sneakers/xsensible-stretchwalker/blauw/30402.2/3215.20.129356/)
  4. Floris van Bommel (https://www.assem.nl/schoenen/herenschoenen/veterschoenen/floris-van-bommel/blauw/18102/3210.20.133948/)
  5. Floris van Bommel (https://www.assem.nl/schoenen/herenschoenen/boots/floris-van-bommel/grijs/20092/3720.12.131716/)

Heb jij nog goede tips voor brede herenschoenen? Laat het ons weten!

Back to top button