Wielerschoenen voor een brede voet

Het wielrenseizoen is weer aangebroken en naast een goede fiets heb je ook goede wielrenschoenen nodig. Investeer daarom in goede wielrenschoenen voor brede voeten. Je wilt namelijk tijdens het fietsen niet afgeleid worden door ongemakken die verkeerde schoenen veroorzaken. Je voelt deze ongemakken niet alleen in de voeten, het kan ook doorstralen naar de enkels, heupen of rug. Je moet er dus voor zorgen dat je wielrenschoenen koopt waar er voldoende ruimte is voor jouw brede voeten. Dat is een iets grotere uitdaging als je brede voeten hebt, maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is. In dit artikel geven we tips waar je wielrenschoenen voor brede voeten kunt kopen.

Deze schoenmerken verkopen wielrenschoenen voor brede voeten

Wielrensport is populair onder zowel dames als heren. Om goed voorbereid op de fiets te springen, is een goede wielrenschoen voor brede voeten dus een musthave. We willen jou graag inspireren om de juiste investering te doen. We hebben daarom een top 5 van beste schoenmerken voor jou samengesteld. Het is alsnog verstandig om langs een winkel te gaan om de schoenen van deze merken te passen, zodat je zeker weet dat je de juiste investering maakt. De schoenen zijn over het algemeen best prijzig, de kosten liggen tussen €200 en €400. Uiteraard gaan deze schoenen wel jarenlang mee, dus het is gegarandeerd de investering waard! Tip: als je toch niet al te veel geld wilt uitgeven aan wielrenschoenen voor brede voeten, dan kun je het beste voor het merk Fizik kiezen.

Wielrenschoenen voor dames

We hebben een top 5 samengesteld van wielrenschoenen voor brede voeten waarvan we zeker weten dat dames dit leuk vinden. Over het algemeen maakt het bij sportschoenen natuurlijk niet uit hoe de schoenen eruitzien, het gaat er vooral om dat ze comfortabel zitten. Toch zijn er wielrenschoenen voor brede voeten bij die alsnog vrouwelijk zijn en dus zeker een aanrader om aan te schaffen!

Wielrenschoenen voor heren

Natuurlijk mogen de heren ook niet achterblijven met goede wielrenschoenen voor brede voeten. Het goede nieuws is dat bovenstaande merken naast damesschoenen ook herenschoenen aanbieden. Je hebt er een paar stoere modellen bij zitten die we graag met je delen!

Met bovenstaande schoenmerken kun je er dus vanuit gaan dat jij het wielrenseizoen ingaat met de juiste wielrenschoenen voor brede voeten. Met welke wielrenschoenen voor brede voeten spring jij binnenkort op de fiets?

Wat zijn wielrenschoenen

Wielrenschoenen zijn speciale schoenen die je kunt aantrekken tijdens het wielrennen. Het voordeel van wielrenschoenen is dat je ze kunt combineren met klikpedalen. Als je vastzit aan de pedalen wordt de kracht die je levert beter overgebracht op de pedalen en de aandrijflijn. Dit zorgt ervoor dat er minder energie verloren gaat en je dus uiteindelijk veel efficiënter fietst. Een tweede voordeel is dat je veel meer controle over jouw fiets hebt, wat ook best fijn is als je eenmaal een goede snelheid te pakken hebt.

Het grote verschil tussen wielrenschoenen en normale schoenen is de zool. De zool van een wielrenschoen is namelijk veel stijver. Een ander verschil is het sluitingsmechanisme. Je kan wielrenschoenen nauwkeuriger vastzetten dan sportschoenen. Kortom: genoeg voordelen op te noemen om wielrenschoenen voor brede voeten te kopen, die comfortabel en goed zitten!

Hoe kies je goede wielrenschoenen voor brede voeten

Het is belangrijk om een goede investering te maken als het aankomt op wielrenschoenen voor brede voeten. Een grote tip is dat je eerst even geschikte wielrenschoenen voor brede voeten moet passen. Je kan op basis van jouw breedtemaat aangeven welke maat je nodig hebt, zodat de verkoper in de schoenwinkel een paar exemplaren kan aangeven. Over het algemeen geldt voor deze schoenen dat een maat groter verstandig is. Je kunt er tevens voor kiezen om je voetafdruk te laten meten in de winkel, zodat de drukverdeling van jouw voeten kan worden bepaald.

Twee soorten brede wielrenschoenen

Je kan bij wielrenschoenen twee soorten brede schoenen vinden

  1. Breder voetbed. Als je een breder voetbed hebt, krijgt de voorvoet ruimte om naar de zijkanten uit te zetten tijdens het uitoefenen van kracht op de pedaal. Het is daarom verstandig om speciale wielrenschoenen te kopen voor brede voeten.
  2. Hoge wreef. Als je een hoge wreef hebt, heb je een wielrenschoen nodig die aan de bovenkant meer materiaal heeft, zodat er meer ruimte in de schoen ontstaat.
Back to top button