DR. MARTENS voor brede voeten

Als er een schoenmerk is voor brede voeten dat een hele attitudeverandering heeft ondergaan, is het wel Dr. Martens. Vroeger veelal gedragen door aanhangers van de Punk stroming en later de Gothic stroming. Tegenwoordig kun je de schoenen van Dr. Martens niet meer wegdenken uit het straatbeeld. Het schoenmerk is namelijk zo veelzijdig, dat er modellen voor iedereen beschikbaar zijn. Een groot voordeel van Dr. Martens is tevens dat het geschikt is voor mensen met brede voeten. Daarnaast zijn de schoenen ook toegankelijker gemaakt voor zowel dames als heren. Zelfs kinderen kunnen de leukste schoenen voor brede voeten bij Dr. Martens kopen. In dit artikel vertellen we je graag meer over het merk, waarom het zo geschikt is voor brede voeten en hopen we je te inspireren met een paar toffe schoenen!

Het merk Dr. Martens

Voor de oorsprong van de schoenen voor brede voeten moeten we helemaal terug naar 1901. In dat jaartal was er familie Griggs, die stevige werkschoenen en duurzame ontwierpen. Het model van Dr. Martens was toen al redelijk bekend. Dit concept werd echter verder ontwikkeld toen ene Dr. Klaus Maertens in 1945 in Munich herstellende was van een gebroken voet en een schoenzool van stevig leer ontwierp om daarmee zijn herstel te ondersteunen. Met enkel een schoenlap en een naald wist hij een prototype te maken van de zool die nu in Dr. Martens wordt gebruikt. In 1960 zag de derde generatie van de familie Griggs in een advertentie deze Duitse schoenzool en dit leidde tot inspiratie om dit te verwerken in stevige werkschoenen. Deze werkschoenen van Dr. Martens konden de Engelse arbeiders voor maar 2 pond kopen. Vervolgens werden deze stoere schoenen opgemerkt door skinheads, die ze vervolgens begonnen te dragen om zichzelf optimaal te kunnen uitdrukken. Vanaf moment is deze brede schoen van Dr. Martens een waar icoon geworden en tegenwoordig is de rest geschiedenis.

Dr. Martens voor brede voeten

De reden dat Dr. Martens zo gewild is door mensen met brede voeten, is omdat het een van de weinige schoenen is die zo stevig is, comfortabel loopt en perfect is voor mensen met een brede leest. Er zijn namelijk erg veel modellen van dr. Martens die ontworpen zijn met een brede schacht. Daarnaast hebben de meeste modellen veters of gespen, zodat je ze zelf kan instellen naar gewenste breedte. Vooral de dr. Martens editie 1460 staat bekend als de geschikte schoen voor brede voeten. Het is tevens erg kenmerkend voor dr. Martens dat het even afzien is om ze in te lopen. De stevige zool en het stugge leer werken namelijk niet gelijk mee in het comfort. Als je ze eenmaal ingelopen hebt, wil je echter niets anders meer dragen.

We beschreven eerder al dat het merk zeer geschikt is voor zowel dames, als heren en kinderen. De boots zijn in allerlei kleuren en edities te koop en daardoor erg divers. Hieronder hebben we daarom een aantal voorbeelden gezet van dr. Martens.

Dr. Martens voor dames

Het 1460 model: https://www.drmartens.com/nl/nl/p/26069072

Dr. Martens voor heren

Het 1460 model https://www.drmartens.com/nl/nl/p/26713001

Dr. Martens voor kinderen

Het 1460 model  https://www.drmartens.com/nl/nl/p/25838207

Back to top button